Zoekopdrachten

Voordat wij een artikeltje plaatsen, laten we dit meestal eerst ook door anderen lezen of het geheel klopt en er geen foute feiten doorheen sluipen. Zo ook bij dit artikeltje waren er eigenlijk toch twijfels. Twijfels over de toon die dit onderwerp met zich mee brengt. Toch vind ik ondanks dat het misschien bij mensen minder positief over komt, er vooraf duidelijkheid moet zijn over de mogelijkheden bij aankoop en wat houd het eigen risico in. Nogmaals, ik vind het te belangrijk om het onderwerp te negeren en wil ik graag duidelijkheid voordat een hobbyist zijn aankoop en vertrouwen bij WesKoi neerlegt.

Een groot deel van onze tijd in Japan zal bestaan uit het zoeken naar specifieke Koi voor onze klanten die vooraf bij ons een zoekopdracht hebben geplaatst.
Wij zijn er van overtuigd, gezien onze contacten en kennis, dat het plaatsen van een zoekopdracht bij WesKoi een enorme meerwaarde voor u kunt hebben.
Om de hobbyist hiervan te overtuigen zijn wij op zoek gegaan naar een duidelijk concept die zowel voor ons alsook voor u, als opdrachtgever, een zo weinig mogelijk risico oplevert.

Het begint eigenlijk met een persoonlijk bezoek aan WesKoi om u wensen te bespreken. Als ik over wensen spreekt dan moeten we denken aan o.a. kweker, variëteit, patroon, leeftijd en het te besteden budget. Het te hanteren concept voor een zoekopdracht bestaat uit 3 onderverdelingen;

Zoekopdracht tot 1000 euro:
Als u een opdracht plaatst met een richtprijs tot 1000 euro is het qua opzet erg eenvoudig.
U geeft u wensen door en ik hou de koi die ik hiervoor geselecteerd heb apart, bevalt de koi u bij binnenkomst niet dan is dat geen enkel probleem en er is zelfs geen aankoopverplichting. Elke koi die door ons wordt geselecteerd staat namelijk garant voor prijs kwaliteit.
De Koi tot 1000 euro valt bij ons in een veel verkochte prijsrange zodat wij deze koi gewoon in onze vrije verkoop kunnen opnemen. Bij de zoekopdrachten tot 1000 euro zit er altijd een quarantaine periode bij de prijs inbegrepen. De quarantaine periode is wat beschadigingen betreft altijd op basis van eigen risico, alleen bij overlijden van de Koi in deze periode blijft het reeds betaalde aankoopbedrag staan voor een nieuwe aankoop.

Zoekopdracht tot 2500 euro:
Heeft u een zoekopdracht tot 2500 euro dan dient u de helft vooruit te betalen, bevalt de Koi u niet bij aankomst dan blijft de aanbetaling staan tot u wel een Koi bij WesKoi vindt die naar u wenst is.
Bij de zoekopdrachten tot 2500 euro zit er altijd een quarantaine periode bij de prijs inbegrepen. De quarantaine periode is wat beschadigingen betreft altijd op basis van eigen risico, alleen bij overlijden van de Koi in deze periode blijft het reeds betaalde aankoopbedrag staan voor een nieuwe aankoop.

Zoekopdracht boven de 2500 euro:
Bij bedragen boven de 2500 euro moet u het hele bedrag vooruit betalen en is het risico geheel voor eigen rekening of wij moeten iets kunnen regelen met de kweker, in dat geval wordt dit reeds voor de aankoop aangegeven.
Het is namelijk zo hoe hoger de kwaliteit en dus ook het aankoopbedrag, hoe minder garantie is die wij van de kwekers krijgen. Wel kunnen we dit in sommige gevallen afdwingen bij de aankoop maar dit moeten we dan vooraf duidelijk bespreken.

Allen bij de duurdere zoekopdrachten maken we een video en foto’s en deze zullen dan per mail worden verzonden naar de opdrachtgever zodat er een overleg kan plaats vinden of de opdracht voldoet aan de opgegeven wensen. Helaas is dit alleen mogelijk voor de duurdere Koi omdat in zo’n geval een aan te kopen koi in optie moet worden genomen bij een kweker en een kweker dit natuurlijk alleen doet met zijn duurdere Koi.


Een ding staat vast u hoeft u eigenlijk alleen maar druk te maken of het patroon u aanstaat want over de kwaliteit en de prijs kwaliteit waken wij, u hebt namelijk niet voor niets ons het vertrouwen gegeven. Een ding is zeker voor kwaliteit bent u bij WesKoi op het juiste adres en hier staan wij volledig voor in.

WesKoi

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *