GYRODEX koi pro 

SAMENSTELLING: 500 gr bevat: 80mg levamisole, HCl+ en 0,6mg flubendazole/g.

Werkt tegen: huid­- en kieuwwormen (Gyro­dactylus en Dactylo­gyrus).

DOSIS: 25 gram per 1000 liter.

LEVAMISOLE levamisole wordt gebruikt ter behandeling van darm nematoden, (capillaria) en andere worminfectie,s. het vernietigd in beperkte mate ook de worm eitjes.

WERKING

 -Levamisol wordt geabsorbeerd door de darm, het kan ook worden opgenomen door de huid en wordt door het hele lichaam verspreidt. Levamisol beïnvloed de neurotransmitters en verlamt de worm (spastische verlamming). de inactieve wormen verlaten via de ontlasting de vis. en komen op de bodem terecht. verlamt maar nog wel in leven. daarom ook 2 behandelingen, voor zowel de wormen als de daarna nog uitgekomen eitjes.

– Voor geheel overzicht, Levamisol zie: Levamisol

FLUBENDAZOLE: Fenbendazol, Flubenol 5%. Flubendazole en Fenbendazole worden gebruikt tegen huid en kieuwwormen, en tegen niet geencysteerde (niet ingekapselde) darmnematoden.

Werking Benzimidazoles Flubendazole en fenbendazole behoren tot de groep van de benzimidazole carbamaten. Ze hebben hetzelfde biochemisch werkingsmechanisme, het stilleggen van de celgroei en celdeling van de parasiet. Benzimidazole carbamaten, remmen de polymerisatie van tubuline tot microtubuli in de cellen van de wormen en de larven. Als voldoende groeiblokkades door ontbrekende tubuli in cellen aanwezig zijn, zullen deze afsterven. Bij voldoende celsterfte leggen de wormen en de larven het loodje. Benzimidazole producten hebben ook een eidodende werking. De celdelingen tijdens de embryoneringsfase in de wormeieren worden door benzimidazoles onderbroken.

– Voor geheel overzicht en werking flubendazole: zie flubendazol.

Raadpleeg voor gebruik van medicijnen een specialist.

WesKoi en/of Ewit zullen ondanks onze zorgvuldigheid geen aansprakelijkheid aanvaarden indien problemen/of sterfte optreed na het gebruik van medicijnen. Dit is geheel voor eigen risico.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *