Prime time

Prime Time


Wat een heerlijk gevoel geeft deze zomer mij! Het weer is top en de meeste vijvers zitten al enkele weken boven de 20 graden. Dat betekend PRIME TIME! Het filter is nu op zijn best en perfect ingedraaid en het is nu tijd om te oogsten. Bij deze temperaturen voelt uw koi zich het best en kan hij eindelijk verder ontwikkelen tot de levende juweel wat u bij aankoop had gehoopt. Ik weet niet hoe snel ik uit mijn werk naar huis toe moet om te genieten bij mijn vijver. Heerlijk is de aanloop in de weekenden van mede hobbyisten om dan samen te genieten van onze koi. Laat de vakantie maar gauw komen heb ik nog meer uren om te genieten van mijn koi.

Dit kleine stukje heerlijke tekst had nu voor ons werkelijkheid moeten zijn. Helaas is dit voor zeker 60% van de hobbyisten onbereikbaar. Juist in de PRIME TIME wanneer alle potentie aanwezig is voor ideaal vijveren, laten deze en hun filtersystemen het afweten. Een trieste constatering waar we niet omheen kunnen. Social media staat vol met problemen en erger nog, vol met dode koi. En dat alles in PRIME TIME.

Ik zeg altijd je moet zorgen dat je koi hebt
en niet dat de koi jou heeft

In veel gevallen ligt de verantwoordelijkheid bij de hobbyist omdat hij een geheel eigen visie over vijveren heeft. In heel veel gevallen zijn mensen een systeem aanbevolen door de handel die gewoonweg niet toereikend is voor de vijver en het bestand. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een probleempje zich voordoet in PRIME TIME, maar op het moment is er overal ellende wat je hoort om je heen. Dus hobbyisten steek niet je kop in het zand en doe niet of dit vanzelfsprekend is en er bij hoort. Ga de aankomende maanden je systeem en management onder de loep nemen en kijken waar en hoe je dit kan verbeteren.

Zorgeloos genieten van de vijver is geen vanzelfsprekendheid

Bezoek eens je mede hobbyisten die al jaren koi hebben zonder noemenswaardige problemen. Echt geloof mij, die bestaan! Kijk luister en schrik vooral niet wat er echt bij komt kijken om een koi vijver goed te houden. Ik merk dat er mensen zijn die in theorie alles perfect verwoorden, maar in de praktijk hopeloos te kort schieten. Het is heerlijk dat je na een weekje optrekken met mr. Google alles te weten komt over koi, maar hier ligt tevens een valkuil. Koi houden moet je leren door stappen te maken in de praktijk. Ik weet, ik ben de laatste tijd een ouwe zuurpruim in de meeste artikelen, maar ik kan er gewoon niet onderuit met wat ik de laatste tijd aan ellende zie. Een koi is een levend wezen en heeft het recht wanneer door u aangeschaft, onder de juiste omstandigheden te mogen vertoeven. Ik zeg altijd je moet zorgen dat je koi hebt
en niet dat de koi jou heeft.

Koi houden moet genieten en plezier zijn en geen obsessie

Mensen met problemen weten nu precies wat ik bedoel; het koi houden is om moedeloos van te worden wanneer je steeds problemen hebt. Neem je verantwoording, loop alles door en verbeter waar je het moet verbeteren. Dan ga je met plezier naar huis van je werk. Koi houden moet genieten en plezier zijn en geen obsessie. Het mooiste van alles is dat u zelf kan bepalen wat het wordt.

WesKoi

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *